Ποιοί Είμαστε

Vet Plus

Vet-Plus.gr Logo Small

Η VET PLUS ιδρύθηκε από τον κτηνίατρο Δημήτρη Καλογρίδη το 2011 στην περιοχή Τερψιθέα Άνω Γλυφάδα. Αποτελεί ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο κτηνιατρείο, το οποίο παρέχει με φροντίδα όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες στους μικρούς μας φίλους.

Το επιστημονικό προσωπικό της VET PLUS συμβάλλει στην προάσπιση της υγείας των κατοικιδίων και την προώθηση της ευζωίας τους με επιστημονικό υπεύθυνο το Δημήτρη Καλογρίδη.

Μάθετε περισσότερα για τον Δημήτρη Καλογρίδη

 

Ο Δημήτρης Καλογρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1978. Αποφοίτησε το 1996 από το 3ο Γενικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Σπούδασε στο Szent Istvan Veterinary University of Budapest, Hungary και στο University of Veterinary Medicine and Pharmacy, Kosice, Slovakia από τα οποία αποφοίτησε το 2000 και το 2006 αντίστοιχα.

Έκανε την πρακτική του άσκηση το 2006 στο Τμήμα Χειρουργικής του Νοσοκομείου του University of Veterinary Medicine and Pharmacy και στο Τμήμα Χειρουργικής και Παθολογίας του Νοσοκομείου Μικρών Ζώων K.P.V. στην πόλη Kosice στη Σλοβακία.

Η εξειδίκευσή του είναι στην Παιδιατρική-Γηριατρική Μικρών Ζώων, ενδεικτικά σύνδρομο άνοιας στα υπερήλικα ζώα συντροφιάς, καρδιακή και νεφρική δυσλειτουργία στα υπερήλικα ζώα συντροφιάς, διατροφή μικρών ζώων από τη γέννησή τους, κοίλη, τύφος και μόρβα σε ζώα πρώτης παιδικής ηλικίας.

Από το 2007 έως το 2008 κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, εργάστηκε σε στρατόπεδα ως υπεύθυνος του υγειονομικού τμήματος και παρείχε ιατρικές υπηρεσίες σε αγρότες αναφορικά με τη φροντίδα, τη διατροφή και την ανάπτυξη αιγοπροβάτων και μικρών ζώων.

DK

Το 2008 μετακόμισε στην Κύπρο και για ένα χρόνο εργάστηκε σε Κλινικές Μικρών Ζώων στην Πάφο και συγκεκριμένα ως υπεύθυνος του τμήματος αναισθησιολογίας, χειρουργικής και ακτινολογίας και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Ταυτόχρονα προσέφερε εθελοντικά κτηνιατρικές υπηρεσίες σε καταφύγιο μικρών ζώων στην περιοχή της Πάφου.

Το 2009 επέστρεψε στην Ελλάδα και για ένα χρόνο εργάστηκε σε υποκατάστημα Νοσοκομείου Μικρών Ζώων στο Λαγονήσι, πραγματοποιώντας παράλληλα και επισκέψεις κατ΄οίκον.

Τον Οκτώβριο του 2011 ξεκίνησε τη λειτουργία του δικού του ιατρείου μικρών ζώων στην Άνω Γλυφάδα, παρέχοντας υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, αντιμετώπισης παθολογικών περιστατικών και χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ πρόσφατα επεκτάθηκε και σε εξωτερικές συνεργασίες με ειδικούς στην εκπαίδευση και στον καλλωπισμό μικρών ζώων.

Έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα σεμινάρια Παθολογίας και Χειρουργικής Μικρών Ζώων όπως 20Ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κτηνιατρικής Οδοντιατρικής – Essential Skills: Surgical Extractions (Χαλκιδική 2011), Διημερίδα «Παθήσεις των Ερπετών Συντροφιάς και Κροτωγενή Νοσήματα του Σκύλου και της Γάτας (Αθήνα 2011), Πανελλήνιο Συνέδριο Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς (Αθήνα 2007, 2010), Ημερίδα Αντιβιοθεραπείας στα Ζώα Συντροφιάς και της σημασίας της στη Δημόσια Υγεία, FECAVA (Αθήνα 2010), Διημερίδα Δερματολογίας Ζώων Συντροφιάς (Αθήνα 2009), Federation Equestre Internationale Event Veterinarians Course (Αθήνα 2003).

Έχει συγγράψει άρθρα κτηνιατρικού περιεχουμένου στον ηλεκτρονικό τύπο.

Είναι μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ), του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, του Συνδέσμου Μικρών Ζώων Αττικής, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.