Η Ανάγκη Οδοντιατρικής Φροντίδας Σκύλων & Γάτων

Δημήτρης Καλογρίδης Articles Leave a comment  
Odontiatrikh Frontida

Ένα κατοικίδιο συνήθως έχει διάφορες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν, από έκτακτες έως βασικές ανάγκες ευζωίας όπως οι εμβολιασμοί και η στείρωση.

Στην προσπάθειά σας να φροντίσετε όλα αυτά τα θέματα, οι οδοντιατρικές εξετάσεις ή ο οδοντιατρικός καθαρισμός ενδεχομένως να μην μοιάζει σημαντικός – αλλά είναι! Διατηρώντας τα δόντια και τα ούλα του κατοικιδίου σας σε καλή κατάσταση, ουσιαστικά το βοηθάτε να διατηρήσει την υγεία του και την ποιότητα ζωής του για τα επερχόμενα χρόνια.

Οι σκύλοι και οι γάτες βασίζονται στο στόμα τους όχι μόνο για την θρέψη τους αλλά και για να πιάσουν αντικείμενα, οπότε τα δόντια και τα ούλα τους εκτείθενται συνεχώς σε βακτήρια από τις τροφές, τις ακαθαρσίες και από άλλες πηγές.

Τα βακτήρια δημιουργούν τρυγικό οξύ, μια σκληρή ουσία των δοντιών που παράγεται από την πλάκα. Καθώς τα βακτήρια θρέφονται από την τρυγία, αρχίζουν να κατατρώνε το οδοντικό σμάλτο, τα ούλα και την γνάθο. Αυτή η καταστροφή μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των δοντιών, οξύ πόνο και τεράστιες δυσκολίες στην θρέψη και πέψη.

Η βλάβη όμως δεν σταματάει πάντα εκεί. Τα καταστροφικά βακτήρια μπορούν να ταξιδέψουν δια μέσω του κυκλοφορικού συστήματος και να φτάσουν στην καρδιά, τον εγκέφαλο και σε άλλα όργανα. Ο στοματικός καρκίνος είναι ένας ακόμη μεγάλος κίνδυνος που μπορεί να πλήξει τα κατοικίδια και αυτή η κατάσταση πρέπει να διαγνωστεί και να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατόν.

Οπότε, εξασφαλίζοντας την ορθή οδοντιατρική φροντίδα και προστασία του σκύλου και της γάτας σας σε τακτική βάση, μπορείτε να σώσετε όχι μόνο τα δόντια του, αλλά επίσης και την υγεία και την ζωή του.

Add a Comment